Folkové Chvojení je za námi

Folkové Chvojení 2014

Folkové Chvojení 2014

Náš první festival Folkové Chvojení je za námi. Uskutečnil se v pátek a v sobotu 13. a 14. června v nádherném prostředí arboreta ve Vysokém Chvojně kousek od Hradce Králové. Byli jsme trošku napnutí jak vše stihneme protože Lukáš měl ten den se svými žáky hudební soutěž v Litvínově a naše kapela celou akci otvírala a to už v 17h. Bicí soupravu jsme mu vezli a říkali jsme si, že když bude nejhůř, někoho za ni posadíme :-). Nakonec bylo vše jinak. Lukáš byl na místě jako první! Unavený po 3h řízení, ale všem nám tak trochu spadl kámen ze srdce. Víťa Troníček (skupina Marien a jeden z vedoucích festivalu) nás velmi mile přivítal, dostali jsme stravenky na občerstvení a cedulku na krk, že jsme vystupující a můžeme tedy do prostor vyhrazených pouze kapelám a interpretům. No, a pak už bylo třeba vše vyložit z aut, nanostit na pódium a nachystat se. Prožili jsme docela milý šok. Víťa zavelel, přišli dobrovolnící pořadatelé a než jsme se stačili rozkoukat, vše bylo vyložené na pódiu. A když se podíváte na fotky z místa tak uvidíte, že nám to opravdu pomohlo.

Musím říct, že tento festival je opravdu na velmi profesionální úrovni. Samostatný zvukař a režie pouze pro zvuk na pódiu a to samé ještě jednou pro zvuk do hlediště. Vše šlapalo jak na drátku a my si to opravdu užili. Jak se líbila naše tvorba, to by měl posoudit někdo jiný, ale je fakt, že posluchači tleskali a pozorně naslouchali. Říkal jsem si, kolik asi lidí bude na místě v 17h v pátek? Kdo tam totiž chtěl být, ve většině případů to znamenalo vzít si dovolenou, nebo se uvolnit z práce dříve. Začali jsme v 16:50h a v 17 hodin už v hledišti sedělo odhadem 150 lidí a stále přicházeli. Je vidět, že ti co přijeli vědí o jak kvalitní festival se jedná a volna nelitují, naopak. Fotky pro nás udělala Štěpánka Slavíčková, za což ji moc děkujeme. Jak poznamenala, už dlouho nezažila na takovéto akci, aby na WC voněly fialky a vše zářilo čistotou :-). Každý účastník festivalu dostal  zpěvníček, kde od většiny kapel byla vždy jedna píseň s akordovým doprovodem.

Balení proběhlo stejně hladce jako vykládka. Opět pořadatelé vše odnesli k autům. I jim za to patří velké díky. Vždy říkám, že na muzice je to tahání všeho sem a tam  to nejtěžší :-). Po koncertě jsme se posilnili kuřecím stejkem, poslechli několik následujících kapel jako BG Bazar, „Šany“, nebo Pavlínu Jíšovou a pomalu jsme se rozjeli k domovům. Účast na této akci pro nás byla radost a tak ještě jednou velké díky Ivanu Kurtevovi (hlavní organizátor), Víťovi Troníčkovi a všem dalším dobrovolníkům jejichž jména ani neznáme, ale bez kterých by tento festival neexistoval. Jen tak dál a vydržte!